Taurina

Taurina este un acid aminoetilsulfonic prezent in secretia biliara. Impreuna cu colina formeaza acidul taurocolic. Se prezinta sub forma de cristale albe, solubile. Acest aminoacid este produs si de organismul nostru, in special in muschi, creier, inima si sange.

O persoana care cantareste 70 kg are in mod natural aproximativ 70 g de taurina distribuita in tot corpul, adica de 70 de ori mai multa taurina decat o cutie de bautura energizanta, care contine 1000 mg.

Uneori, in conditii de stres sau de efort fizic, organismul uman elimina prin urina o cantitate mai mare de taurina si e posibil astfel ca aceasta substanta sa nu mai fie sintetizata suficient. In acest caz putem recurge la consumul unei bauturi energizante pentru a compensa deficitul de taurina.

Ceea ce poate nu toata lumea stie este faptul ca taurina din bauturile energizante este o substanta sintetica, produsa de companiile farmaceutice si nu este derivata din produse animale, cum ar fi din taur.

Printre beneficiile taurinei in corp: regleaza temperatura atunci cand este prea cald sau prea frig, reduce stresul, creste performanta inimii, ajuta la detoxifierea organismului.